Káva Praha facebook

Káva Praha

Aktuální zprávy

AKCE VERGNANO - KE 3 KG OBJEDNANÉ KÁVY VERGNANO HRNEK ZDARMA.

 

RYCHLÁ TELEFONICKÁ OBJEDNÁVKA

 

603 460 828  

 

 

 

 

MESSENGER

EXPRESNÍ DODÁNÍ PO PRAZE DO 90 MINUT

 

 

 

 

STAŇTE SE NAŠIMI FANOUŠKY NA FACEBOOKU A ZÍSKEJTE SLEVU NA NÁKUP KÁVY VE VÝŠI 5%

 

 

 

DOPRAVNÉ

DPD 79 Kč

(S dobírkou 99 Kč)

 

 

 

 

DOPRAVA NAD 2000,- ZDARMA

 

 

 

 

MOŽNOST VYZVEDNUTÍ ZBOŽÍ PROSTŘEDNICTVÍM HEURÉKA POINT, ZÁSILKOVNA  

 

Izzo Decafeinato, E.S.E. Pod 150ks - nejlevnější v ČR!!!


NEJLEVNĚJŠÍ ZNAČKOVÉ PODY V ČR!!!! VÝBORNÁ CENA, FANTASTICKÁ CHUŤ. Caffe Decafeinato E.S.E. pods. Bezkofeinová káva.

Více detailů


719,00 Kč s DPH

114-000196

Dostupnost: skladem na prodejně


Pražírna Izzo Coffee byla založena již v roce 1979 v malém městě Boscoreale na úpatí Vesuvu. Městečko leží nadohled starobylého města Pompei. Její zakladatel Izzo Vincenzo již více než 30 let s nadšením a odhodláním pracuje na vytvoření skutečného neapolského espressa. V rámci služeb, společnost nedávno otevřela řetězec Kaváren Izzo, které jsou spojeny řadou obchodních iniciativ a propagačních akcí s exkluzivní kávou Izzo.

 

Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté a správně dávkované kávy. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru. Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Kávový POD E.S.E(anglicky tobolka), v Itálii nazývaný cialde – je tedy porcovaná káva s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa. Umožňuje díky speciální ochranné atmosféře, do níž je balen, jednoduchou a efektivní přípravu espressa bez ztráty aroma.

 

Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více. Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905.

 

Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.

Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživaté.