Illy mletá káva Dark 250g

PO EXPIRACI!!!!

NYNÍ ZA SPECIÁLNÍ CENU !!! Tmavá káva vhodná pro přípravu espressa se silnější chutí a intenzivnějším aroma. Vychutnejte si špičkový zážitek v pohodlí domova či kanceláře. Obsah kofeinu max. 1,5 %.

Více informací
Skladem
Tisk
Sdílet s přáteli
178 Kč s DPH

O kávě Illy

 

Existují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších polohách) a snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – Arabica má na rozdíl od Robusty třetinový obsah kofeinu. Každá z nich ještě zahrnuje několik druhů, které jsou obvykle pojmenovány podle oblasti, ze které pocházejí. Hlavní vlastností dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspěch chuti illy espressa je v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica.

Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti. Pokud tedy probíhá sklizeň strojově, mohou se mezi zralé kávové boby dostat i ty nezralé, které naruší výslednou chuť kávy. Proto illy upřednostňuje ruční sběr a dále jsou zpracovávány pouze zralé kávové boby.

Loupání – je to proces, kdy se z každého bobu oddělí dvě kávová zrna. Používají se dvě metody. Suché loupání – sklizené boby, které jsou již zbavené ostatních nečistot, se rozprostřou po plátech a nechají se na slunci, kde po několika dnech slupky prasknou, poté se dávají do speciálního stroje, kde se boby zbavují popraskaných slupek.

Mokré loupání – je delší a složitější než suché loupání, kávové boby se vloží do stroje, který mezi rotujícími kotouči slupky rozbije.

Selekce – po vyloupání kávových zrnek je třeba zkontrolovat, zda je každé zrnko v pořádku a zda vyhovuje požadovaným parametrům. Proto se ve speciálním přístroji jedno po druhém elektronicky třídí.

Pražení – dává kávě její unikátní aroma, chuť a barvu a je rozhodujícím procesem ve zpracovávání kávy. Probíhá v obrovských válcích a teplota nesmí přesáhnout 230 °C.

Chlazení – když je káva upražena, nastává problém samovolného vznícení zrn. K ochlazení kávy je možné použít dvě metody – chlazení vodou a chlazení vzduchem. Chlazení vodou je sice mnohem rychlejší, ale je nutné si uvědomit, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje velké množství vody a vlhne. Illy proto ochlazuje svou kávu vzduchem, který zachová její hmotnost i aroma.

Balení – obal musí garantovat ochranu kávy před kyslíkem a vlhkostí, jež by mohla zavinit plísně. Illy se zaměřuje na způsob zvaný ‚presurizace', který používá kovové nádoby s bezpečnostním uzávěrem. Při balení je do plechovky přidáván stlačený plyn, inertní ve vztahu ke kávové směsi. Káva si tak uchovává bohatost aroma a chuti po mnoho měsíců! Díky speciálním metodám chlazení a balení produkuje illy kávu s vlhkostí nižší než 1 % (což je 5× méně než u jiných).

Informace o výrobci

Illy

V čem spočívá jedinečnost kávy illy? Káva Illy * směs devíti druhů kávy Arabica * nízký obsah kofeinu * zrna jsou tříděna elektronicky * baleno pomocí tzv: „presurizace“ Via delle Industrie 4 /A-10, 23014 Andalo Valtellino (SO) Výrobce: Illy Caffé S.P.A, Via Flavia 110, 34147 Trieste - Italia

Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.

Napsat recenzi

Illy mletá káva Dark 250g

Illy mletá káva Dark 250g

PO EXPIRACI!!!!

NYNÍ ZA SPECIÁLNÍ CENU !!! Tmavá káva vhodná pro přípravu espressa se silnější chutí a intenzivnějším aroma. Vychutnejte si špičkový zážitek v pohodlí domova či kanceláře. Obsah kofeinu max. 1,5 %.

Dodání do 90 min

Expresní Messenger po Praze

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 3000 Kč

Odběrná místa

Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK

Milujeme kávu

A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let

Oficiální distributor

Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů