NEJLEVNĚJŠÍ ZNAČKOVÉ PODY V ČR!!!! VÝBORNÁ CENA, FANTASTICKÁ CHUŤ. Caffe Decafeinato E.S.E. pods. Bezkofeinová káva.
Více informacíPražírna Izzo Coffee byla založena již v roce 1979 v malém městě Boscoreale na úpatí Vesuvu. Městečko leží nadohled starobylého města Pompei. Její zakladatel Izzo Vincenzo již více než 30 let s nadšením a odhodláním pracuje na vytvoření skutečného neapolského espressa. V rámci služeb, společnost nedávno otevřela řetězec Kaváren Izzo, které jsou spojeny řadou obchodních iniciativ a propagačních akcí s exkluzivní kávou Izzo.
Kávový pod E.S.E. je porcovaná káva připravená z pražené, namleté a správně dávkované kávy. Množství kávy, stupeň mletí a komprese do podu je přesně definováno standardy, které zaručují použití podu v libovolném typu E.S.E. kávovaru. Jádrem E.S.E. kávovaru je extrakční komora pro kávový pod, kde pod vysokým tlakem vody (9-15 barů), podobně jako u klasických kávovarů na mletou kávu, vzniká espresso se správnou cremou. Kávový POD E.S.E(anglicky tobolka), v Itálii nazývaný cialde – je tedy porcovaná káva s přesně odměřenou gramáží (cca 7 g) pro přípravu espressa. Umožňuje díky speciální ochranné atmosféře, do níž je balen, jednoduchou a efektivní přípravu espressa bez ztráty aroma.
Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více. Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905.
Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.
Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta.
Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.
Dodání do 90 min
Expresní Messenger po Praze
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 2000 Kč
Odběrná místa
Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK
Milujeme kávu
A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let
Oficiální distributor
Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů
Chcete dostávat nejnovější slevy a novinky jako první?
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |