Velkoobchod

Káva Praha nabízí pro své zákazníky a dlouhodobé odběratele produkty za velkoobchodní ceny!

Napiště nám prosím Vaší specifickou poptávku na vybraný produkt s požadovaným množstvím kusů a my Vám rádi obratem rádi zašleme naší nabídku. Vaše poptávky prosím zasílejte na adresu:

objednavky@kava-praha.cz nebo volejte +420 603 460 828

Věděli jste, že.......?

Pěstováním kávy se zabývá 25 miliónů lidí, z nichž je většina ze zemí tzv. třetího světa a tedy rozvojových zemí, kde pěstování a vývoz kávy výrazně ovlivňuje místní ekonomiky. Vzhledem k velmi časté ekonomické závislosti pěstitelských zemí na kávě, se snaží producenti co nejméně zabránit ztrátám a nabízet kávu v co nejvyšší kvalitě.

Kávovníky se dají pěstovat téměř všude a nemusí to být jenom na velkých plantážích, ale i třeba na menších mýtinách. Nicméně pěstují se především v tropickém pásu kolem rovníku – mezi obratníky Raka a Kozoroha - který nabízí optimální klimatické podmínky, ale samozřejmě každý druh kávovníku vyžaduje trochu odlišné teploty i podmínky. Pěstování kávovníku ve vyšších nadmořských výškách je sice náročnější, ale nabízí mnohem kvalitnější kávu.

Zajímavostí, která souvisí s pěstováním kávovníků, je bezpochyby to, že kávovníkové plantáže, které se nacházejí v blízkosti deštných pralesů, mají větší výnosy díky včelám z těchto pralesů. Včely opylují keře v blízkosti lesa a zvyšují tak výnosy kávy až o 20%. Státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, státy Afriky, ostrovní státy v Indickém oceánu, Indie a Vietnam jsou hlavními pěstitelskými oblastmi kávy. Robusta se pěstuje ve většině zemí. Kvalitnější a žádanější arabika je pěstována obzvláště v Keni, Etiopi, Jemenu a Zimbabwe, ale produkují ji dále změně Střední a Jižní Ameriky mimo Brazílie a malé oblasti v Ekvádoru. Jen v několika z nich se pěstuje současně arabika i robusta(Pobřeží slonoviny, Angola, Madagaskar).

Káva se stala velmi oblíbeným a vyhledávaným nápojem po celém světě. Snad jen ve Velké Británii soupeří o prvenství s jiným nápojem a tím je čaj. V některých státech se slaví svátek kávy, jsou to dny nazvané „Den kávy“.

Příprava Espressa

Espresso je rychlý způsob přípravy, při kterém se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek, ale minimum škodlivin. Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s jemně nahořklou chutí a silným aroma. Připravit správné espresso není vůbec jednoduché.

Mletí kávy

Pro přípravu kvalitního nápoje je ovšem zapotřebí kávu umlít. Mletím se otevírají buňky kávových zrn a tím se uvolňují éterické oleje, které právě způsobují, že káva tak pronikavě a příjemně voní. Ale čím déle se uchovává káva umletá, tím více se její aroma kávy vytrácí, až nemá žádnou výraznou vůni a chuť, která by oslovila a poskytla opravdové smyslové potěšení. Proto je nutné kupovat kávu pouze vakuovanou anebo zrnkovou a umlít si pouze potřebné množství těsně před přípravou nápoje.

Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinak umleté zrno. K přípravě zalévané kávy e nejvhodnější hrubě mletá káva; středně mletá se hodí pro kávové perkolátory, což jsou konce s košíkem, do kterých se vsype surovina; velmi jemná mletá káva se hodí pro přípravu espressa a kávy překapávané a nakonec káva jemně mletá, pudrové konzistence, je vhodná pro přípravu kávy turecké. Čím rychlejší je způsob přípravy kávy, tím jemněji by měla být umletá.