Káva Praha nabízí pro své zákazníky a dlouhodobé odběratele produkty za velkoobchodní ceny!
Napiště nám prosím Vaší specifickou poptávku na vybraný produkt s požadovaným množstvím kusů a my Vám rádi obratem rádi zašleme naší nabídku. Vaše poptávky prosím zasílejte na adresu:
objednavky@kava-praha.cz nebo volejte +420 603 460 828
Pěstováním kávy se zabývá 25 miliónů lidí, z nichž je většina ze zemí tzv. třetího světa a tedy rozvojových zemí, kde pěstování a vývoz kávy výrazně ovlivňuje místní ekonomiky. Vzhledem k velmi časté ekonomické závislosti pěstitelských zemí na kávě, se snaží producenti co nejméně zabránit ztrátám a nabízet kávu v co nejvyšší kvalitě.
Kávovníky se dají pěstovat téměř všude a nemusí to být jenom na velkých plantážích, ale i třeba na menších mýtinách. Nicméně pěstují se především v tropickém pásu kolem rovníku – mezi obratníky Raka a Kozoroha - který nabízí optimální klimatické podmínky, ale samozřejmě každý druh kávovníku vyžaduje trochu odlišné teploty i podmínky. Pěstování kávovníku ve vyšších nadmořských výškách je sice náročnější, ale nabízí mnohem kvalitnější kávu.
Zajímavostí, která souvisí s pěstováním kávovníků, je bezpochyby to, že kávovníkové plantáže, které se nacházejí v blízkosti deštných pralesů, mají větší výnosy díky včelám z těchto pralesů. Včely opylují keře v blízkosti lesa a zvyšují tak výnosy kávy až o 20%. Státy Střední a Jižní Ameriky, ostrovy Karibiku, státy Afriky, ostrovní státy v Indickém oceánu, Indie a Vietnam jsou hlavními pěstitelskými oblastmi kávy. Robusta se pěstuje ve většině zemí. Kvalitnější a žádanější arabika je pěstována obzvláště v Keni, Etiopi, Jemenu a Zimbabwe, ale produkují ji dále změně Střední a Jižní Ameriky mimo Brazílie a malé oblasti v Ekvádoru. Jen v několika z nich se pěstuje současně arabika i robusta(Pobřeží slonoviny, Angola, Madagaskar).
Káva se stala velmi oblíbeným a vyhledávaným nápojem po celém světě. Snad jen ve Velké Británii soupeří o prvenství s jiným nápojem a tím je čaj. V některých státech se slaví svátek kávy, jsou to dny nazvané „Den kávy“.
Espresso je rychlý způsob přípravy, při kterém se z kávy vyluhuje nejvíce chuťových a aromatických látek, ale minimum škodlivin. Výsledkem je jedinečný, silný a výrazný nápoj s jemně nahořklou chutí a silným aroma. Připravit správné espresso není vůbec jednoduché.
Pro přípravu kvalitního nápoje je ovšem zapotřebí kávu umlít. Mletím se otevírají buňky kávových zrn a tím se uvolňují éterické oleje, které právě způsobují, že káva tak pronikavě a příjemně voní. Ale čím déle se uchovává káva umletá, tím více se její aroma kávy vytrácí, až nemá žádnou výraznou vůni a chuť, která by oslovila a poskytla opravdové smyslové potěšení. Proto je nutné kupovat kávu pouze vakuovanou anebo zrnkovou a umlít si pouze potřebné množství těsně před přípravou nápoje.
Každý způsob přípravy kávy vyžaduje jinak umleté zrno. K přípravě zalévané kávy e nejvhodnější hrubě mletá káva; středně mletá se hodí pro kávové perkolátory, což jsou konce s košíkem, do kterých se vsype surovina; velmi jemná mletá káva se hodí pro přípravu espressa a kávy překapávané a nakonec káva jemně mletá, pudrové konzistence, je vhodná pro přípravu kávy turecké. Čím rychlejší je způsob přípravy kávy, tím jemněji by měla být umletá.
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |