Akce!
Lavazza Qualitá Oro zrnková káva 1kg

Lavazza Qualitá Oro zrno 1kg

Káva Lavazza Qualita Oro je opravdu vyjíměčnou 100% Arabikou ze střední Ameriky. Skvěle upražené zrno, jemné, měkké vytvořené pro znalce kávy.

Více informací
Skladem na prodejně
Tisk
Sdílet s přáteli
432 Kč 345 Kč s DPH

Značka Lavazza je známým symbolem italského espessa. Už více než sto let je cílem této společnosti rozšiřovat aroma a kvalitu italské kávy po celém světě. Procedura výroby je kontrolována již od výběru nejlepších zrnek až po kvalitní balení. Nezaměnitelná chuť a vůně je zaručena!      

 

Hodnocení:

 

  • ****   silná káva
  • ****   velmi pěkná pěna
  • ****   vyšší obsah kofeinu
  • ***     dobrá pro kávové automaty
  • ****   velmi dobrá pro espresso
  • ****   velmi dobrá pro cappuccino nebo Latte Macchiato
  • ****   velmi dobrá jako ranní káva   

 

 

Káva se pije už stovky let, její příprava, podávání i chutě se však stále vyvíjejí. Branou kávy do Evropy byla Itálie, kde také po staletí zlepšovali její přípravu.

Zhruba před sto lety sestrojili Italové první přístroj na espresso - dnes podle odborníků nejdokonaleji připravený, ale i nejoblíbenější kávový nápoj. Víme však, jak jej správně uvařit? "Nejdůležitější je myslet na to, že nápoj, který pijeme, je emulze podobná vývaru. Káva se vaří. Ne vyluhuje jako čaj. Na jedné straně je voda, na druhé kávový olej - a ty musíme spojit. Teprve tak získáme z kávy všechny aromatické látky. Když ale zůstane voda od oleje oddělená, nebude vývar chutný, stejně jako když se spálí,"

Espresso = 30 mililitrů kávy a krémová pěna

 

Káva espresso by měla dodržet několik parametrů:

Jemně mletou kávou má 20 až 30 vteřin protékat 90 stupňů horká voda pod tlakem 9 barů Výsledkem musí být 20 až 30 mililitrů nápoje - tedy malý šálek.  Pak je v emulzi až tisíc aromatických látek. Kdyby voda tekla delší dobu, lógr už nemá co dát a zkazíte tu dobrou kávu, kterou už máme. Při větším tlaku se zase oleje už spálí.

 

Kvalitu kávy ukáže pěna. Pokud je káva vodovější, bude pěna hodně světlá, bublinatá, nahoře poplave olej. Když je naopak kafe spálené, je v šálku hodně tmavá pěna, která se rychle ztrácí. U správného espresa musí vytékat do šálku pěna krémová. Jakmile začne dělat světlou skvrnu, už je to špatně. Káva je vlastně ovocná dřevina, a když se vyvaří to dobré, zbude jen celulóza a karcinogenní látky, vzniklé při pražení.

 

Můžete si to jednoduše prověřit, když si připravíte prvních 30 mililitrů kávy, pak vyměníte šálek a ze stejné kávové sedliny (lógru) uděláte dalších třicet mililitrů. Výsledkem bude nedobrá teplá kávová voda. Pokud necháte vytéci ,velké espreso‘, tedy celých 60 mililitrů, bude káva nezdravá, ale hlavně trpká a bude se lepit na patro. Pokud trváte na velkém espresu, měli byste první šálek emulze dolít horkou vodou. 

 

Kdo si chce vychutnat opravdu dobré espreso, nesmí zapomenout předem nahřát šálek. Správný porcelánový šálek na espreso má mít úzké kónické dno, aby káva z trysek kávovaru plynule stékala po šikmé stěně a vytvořila krémovou pěnu. Ideální šálek má také tlusté stěny, které déle udrží nápoj teplý.

Informace o výrobci

Lavazza
Značka Lavazza je známým symbolem italského espessa. Už více než sto let je cílem této společnosti rozšiřovat aroma a kvalitu italské kávy po celém světě. Procedura výroby je kontrolována již od výběru nejlepších zrnek až po kvalitní balení. Nezaměnitelná chuť a vůně je zaručena!

Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.

Napsat recenzi

Lavazza Qualitá Oro zrno 1kg

Lavazza Qualitá Oro zrno 1kg

Káva Lavazza Qualita Oro je opravdu vyjíměčnou 100% Arabikou ze střední Ameriky. Skvěle upražené zrno, jemné, měkké vytvořené pro znalce kávy.

Produkty ze stejné kategorie

Dodání do 90 min

Expresní Messenger po Praze

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 2000 Kč

Odběrná místa

Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK

Milujeme kávu

A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let

Oficiální distributor

Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů