Zrnková káva Barbera Baron Blue Java s tóny čokolády, čerstvě upečeného chleba a sušeného ovoce dodává kávě příjemnou sladkost a zároveň intenzivní aroma. Složení: 100% Robusta - Jáva a Indonésie, 250g. Fermentace 16-18 hodin.
Více informacíBohatá chuť s výrazným aroma čokolády a vůní čerstvého chleba, činí kávu tak intenzivní a silnou s povzbuzujícími účinky. Podtón sušeného ovoce Baron Blue Jáva kávě dává příjemnou sladkost.
Kávová zrna se pěstují na svazích hor v nadmořské výšce 1300 - 1600 metrů, která pocházejí z Brazílie,
Kostariky, Kolumbie, Indie a Indonésie. Byly pomalu a jemně pražené a poté ochlazené suchým vzduchem, namísto vody.
Kávová zrna se sklízí ručně a posléze se suší na slunci.
Plantáž
Tuk Bandung v centrální Jávě, nachází se tu 4,625 hektarů kávových plantáží, většinu z nich vlastní drobní farmáři.
Nadmořská výška: 600-800.
Sklizeň a sběr
Sběr je od června a končí v září. Farmáři sbírají ručně jen zralé ( červené ) bobule. Zelené, žluté a suché se sbírají a přebírají. Zralé kávové bobule se sbírají brzy ráno do poledne.
Sušení a mletí
Po sběru a výběru nejlepších červených zrn z farmářské plantáže, červené bobule se zpracují mokrým procesem a okolo 16-18 hodin se fermentují. Během procesu se tlumí kyselost kávy. Suší se na slunci po dobu 2 dnů nad plachtou nebo bambusovou podložkou. Prochází konečnou fází a je přesunut do zpracovatelského zařízení v PT. Indokom Citra Persada - Sidoarjo, východní Javy.
Průběh a pražení
Tento druh kávových zrn se pomalu praží po dobu 14 minut a tím si zachová svoji unikátní přírodní vlastnosti. Veškerá pražení probíhá v Neapoli, nazývá se mýtickou oblastí espressa, právě díky dlouhé historii pražení kávy.
V Neapoli, kde naše retro pražící stroje z roku 1967 a 1969 jsou nadále používány.
Mistr pražírny třetí generace pozorně dohlíží na celý proces.
Po dokončení pražení, kávová zrna se ochladí vzduchem (nikdy ne vodou) a to způsobuje, což způsobí kondenzaci vnitřních aromatických látek přítomných v kávových zrnech.
Caffé Barbera neskladuje ani nebalí kávová zrna ihned po ochlazení, ale raději je nechá dozrát při
kontrolovaných teplotách, tak aby měly vyvážený poměr olejů a tuků, který formuje bohaté aroma a chuť kávy.
Certifikace vyhovující standardu excelence. Ekologický a přímý obchod.
FAIRTRADE spravedlivý obchod neboli fair trade je způsob obchodu, který dává příležitost pěstitelům, řemeslníkům a zaměstnancům v zemích „třetího světa“, aby se uživili vlastní prací za důstojných podmínek.
Café Barbera, Adresa: Barbera Caffé SPA, Via Larga Z.I., 81038 Trentola Ducenta, CE Italy
Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.
Dodání do 90 min
Expresní Messenger po Praze
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3000 Kč
Odběrná místa
Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK
Milujeme kávu
A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let
Oficiální distributor
Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |