Namelte si sami prvotřídní kávu a přitom bez kofeinu! Chcete-li si vychutnat šálek povzbuzující kávy Illy bez kofeinu, můžete si zrna sami namlít a zajistit tak maximální čerstvost a aroma. S obsahem kofeinu méně max. 0,05 %.
Více informacíNabízíme vám bezkofeinovou kávu značky Illy, která vyniká intenzivní vůní, bohatou pěnou a její výhodou je, že ji může pít opravdu každý.
* Káva Illy má silnou intenzivní vůni.
* Je směsí devíti druhů kávy Arabica.
* Její chuť je vyvážená a dlouho po dopití šálku Vám zůstane na jazyku.
* Její pěna je vysoká 2 – 4 mm
* Kávu Illy bez kofeinu si mohou vychutnat i lidé s vysokým tlakem, či těhotné ženy.
Společnost byla založena v roce 1933 Francescem Illy. Illycaffe produkuje a prodává celosvětově jedinečnou kávu prémiové kvality vyrobenou z devíti druhů arabik. Vyvážená kombinace nejlepších zrn z Jižní a Střední Ameriky, Indie a Afriky přináší výraznou illy chuť a aroma, konzistentní šálek za šálkem, kdekoliv na světě. Káva illy se v dnešní době prodává ve více než 140 zemích světa, na všech pěti kontinentech. Illy je oblíbené v luxusních hotelech, restauracích, kavárnách, kancelářích i domácnostech. Illycaffe klade důraz na kávovou kulturu, udržitelnost a profesionalitu. Chcete-li se seznámit blíže s profilem společnosti a především jejími hodnotami.
Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více.
Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905. Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.
Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta.
V čem spočívá jedinečnost kávy illy? Káva Illy * směs devíti druhů kávy Arabica * nízký obsah kofeinu * zrna jsou tříděna elektronicky * baleno pomocí tzv: „presurizace“ Via delle Industrie 4 /A-10, 23014 Andalo Valtellino (SO) Výrobce: Illy Caffé S.P.A, Via Flavia 110, 34147 Trieste - Italia
Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.
Dodání do 90 min
Expresní Messenger po Praze
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3000 Kč
Odběrná místa
Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK
Milujeme kávu
A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let
Oficiální distributor
Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |