Lavazza Decaffeinato 250 g

Italská mletá káva Decaffeinato 250 g- BEZKOFEINOVÁ.

Více informací
Skladem
Tisk
Sdílet s přáteli
150 Kč s DPH

Směs bezkofeinové kávy pro přípravu pravého italského espressa, složenou z těch nejlepších druhů káv z celého světa.

 

Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více. Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905.

Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.

Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta.

 

 

Informace o výrobci

Vergnano

Vergnano vždy dělá kávu uměním, a to s jedním cílem: nabídnout vyšší kvalitu kávy. Tajemství? Výběr surovin a péče o výrobní proces. Objevené chutě spotřebitelů jsou uspokojeny zkušenostmi, profesionalitou a velkou vášní, nabídkou různých druhů kávy ve velmi vysoké kvalitě. Směsi Vergnano jsou jako dílo jednoho autora, nesou nezaměnitelný tón, charakter a třídu., Casa Del Caffé Vergnano S.P.A., S.S. Torino / Asti Km 20, 10026 Santena / TO Italy

Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.

Napsat recenzi

Lavazza Decaffeinato 250 g

Lavazza Decaffeinato 250 g

Italská mletá káva Decaffeinato 250 g- BEZKOFEINOVÁ.

Dodání do 90 min

Expresní Messenger po Praze

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 3000 Kč

Odběrná místa

Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK

Milujeme kávu

A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let

Oficiální distributor

Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů