Vážení zákazníci, omlouváme se, naše prodejna je dočasně uzavřena z důvodu rekonstrukce. Osobní odběry na prodejně zatim nejsou možné, ale na eshopu můžete nadále objednávat. Děkujeme za pochopení. Vaše Kava Praha.
PO EXPIRACI!!!!
NYNÍ ZA SPECIÁLNÍ CENU !!! Tmavá káva vhodná pro přípravu espressa se silnější chutí a intenzivnějším aroma. Vychutnejte si špičkový zážitek v pohodlí domova či kanceláře. Obsah kofeinu max. 1,5 %.
Více informacíO kávě Illy
Existují dvě hlavní odrůdy kávy: Arabica a Robusta. Kromě jiného je rozdíl v náročnosti pěstování (Arabica je pěstována ve vyšších polohách) a snad nejvýraznějším rozdílem je obsah kofeinu – Arabica má na rozdíl od Robusty třetinový obsah kofeinu. Každá z nich ještě zahrnuje několik druhů, které jsou obvykle pojmenovány podle oblasti, ze které pocházejí. Hlavní vlastností dobrého espressa je jeho vyvážená chuť. Úspěch chuti illy espressa je v harmonii mezi kyselostí a hořkostí. Použitím jednoho druhu kávy však této harmonie není možné dosáhnout. Illy je proto směsí devíti kvalitních druhů odrůdy Arabica.
Sklizeň – na jedné větvi můžeme najít kávové boby různého stupně zralosti. Pokud tedy probíhá sklizeň strojově, mohou se mezi zralé kávové boby dostat i ty nezralé, které naruší výslednou chuť kávy. Proto illy upřednostňuje ruční sběr a dále jsou zpracovávány pouze zralé kávové boby.
Loupání – je to proces, kdy se z každého bobu oddělí dvě kávová zrna. Používají se dvě metody. Suché loupání – sklizené boby, které jsou již zbavené ostatních nečistot, se rozprostřou po plátech a nechají se na slunci, kde po několika dnech slupky prasknou, poté se dávají do speciálního stroje, kde se boby zbavují popraskaných slupek.
Mokré loupání – je delší a složitější než suché loupání, kávové boby se vloží do stroje, který mezi rotujícími kotouči slupky rozbije.
Selekce – po vyloupání kávových zrnek je třeba zkontrolovat, zda je každé zrnko v pořádku a zda vyhovuje požadovaným parametrům. Proto se ve speciálním přístroji jedno po druhém elektronicky třídí.
Pražení – dává kávě její unikátní aroma, chuť a barvu a je rozhodujícím procesem ve zpracovávání kávy. Probíhá v obrovských válcích a teplota nesmí přesáhnout 230 °C.
Chlazení – když je káva upražena, nastává problém samovolného vznícení zrn. K ochlazení kávy je možné použít dvě metody – chlazení vodou a chlazení vzduchem. Chlazení vodou je sice mnohem rychlejší, ale je nutné si uvědomit, že káva je hydroskopická, tzn. že absorbuje velké množství vody a vlhne. Illy proto ochlazuje svou kávu vzduchem, který zachová její hmotnost i aroma.
Balení – obal musí garantovat ochranu kávy před kyslíkem a vlhkostí, jež by mohla zavinit plísně. Illy se zaměřuje na způsob zvaný ‚presurizace', který používá kovové nádoby s bezpečnostním uzávěrem. Při balení je do plechovky přidáván stlačený plyn, inertní ve vztahu ke kávové směsi. Káva si tak uchovává bohatost aroma a chuti po mnoho měsíců! Díky speciálním metodám chlazení a balení produkuje illy kávu s vlhkostí nižší než 1 % (což je 5× méně než u jiných).
V čem spočívá jedinečnost kávy illy? Káva Illy * směs devíti druhů kávy Arabica * nízký obsah kofeinu * zrna jsou tříděna elektronicky * baleno pomocí tzv: „presurizace“ Via delle Industrie 4 /A-10, 23014 Andalo Valtellino (SO) Výrobce: Illy Caffé S.P.A, Via Flavia 110, 34147 Trieste - Italia
Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.
Dodání do 90 min
Expresní Messenger po Praze
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 3000 Kč
Odběrná místa
Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK
Milujeme kávu
A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let
Oficiální distributor
Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |