Kimbo Espresso Bar Superior Blend zrnková káva 1 kg

Kimbo Espresso Bar Superior Blend  zrnková káva 1 kg

"Nezaměnitelné aroma"

Vyvážená směs složená především z kávových zrn druhu Arabika, pro náročné milovníky kávy. Káva Kimbo Superior Blend z řady Espresso Bar pro přípravu espressa s nezaměnitelným aroma a zejména sladkou, jemnou a svůdnou chutí.

Více informací
Skladem
Tisk
Sdílet s přáteli
434 Kč s DPH

Parametry zrnkové kávy Kimbo Superior:

 

  • 70% Arabica a 30% Robusta
  • Balení 1 kg

 

Pražená v italské Neapoli dle starých tradic, Kimbo patří spolu se značkami Illy a Lavazza mezi milovanou a vyhledávanou kávu, která přináší výraznou a plnou chuť. Cesta kávy Kimbo začíná na plantážích v producentských zemích, kde jsou vybrány ty nejlepší odrůdy kávy a končí v Neapoli v závodě Caffe Kimbo, kde je s využitím špičkových technologií pražena podle staré Neapolské tradice.

Zde se setkává sladká chuť brazilských káv s jemností káv kolumbijských, pikantní vůně indických káv, plné tělo africké kávy Robusta nebo výrazné kyselosti kávy z Kostariky a Guatemaly. Caffe Kimbo může nabídnout svým zákazníkům mnohem více než pouhou kávu.

 

Vliv Kávy na zdraví

V současné době kávu denně konzumuje přes 70 procent všech obyvatel evropského kontinentu. Proto je potěšující, že nejrůznější nápoje připravené z kávových zrn mají příznivé účinky na lidský organizmus.

Samozřejmě pouze za předpokladu, že jsou konzumované v přiměřeném množství – optimální jsou tři šálky kávy denně.

Nejvýznamnější složkou kávy je kofein. Jeho množství je závislé na odrůdě kávovníku, způsobu pražení a postupu, kterým byl šálek s kávou připraven. Kofein má stimulační účinky na krevní oběhový systém (zlepšuje schopnost soustředit se a odbourává pocit únavy). Část kofeinu se v lidském těle dostává i do mozku, kde působí svým stimulačním účinkem a navazuje pocit dobré nálady. Káva také zvětšuje podíl žaludečních šťáv a usnadňuje nám tak trávení zkonzumovaných potravin. Z těla je kofein obvykle vyloučen po šesti hodinách. V dřívějších dobách převládal mezi lidmi rozšířeny názor o škodlivém účinku kávy, jako původce za vznik rakovinného bujení. Moderními výzkumy však byla dokázána přesně opačná vlastnost. Káva může působit preventivně proti vzniku onemocnění s rakovinným charakterem.

Nápojů s kofeinem by se však měli vyvarovat určití lidé. Velmi důrazně je nedoporučené pití kávy pro osoby s vysokým krevním tlakem. Negativní vliv má také na těhotné ženy, protože káva zvyšuje krevní tlak a mohla by vést k tvorbě krve se snížením obsahem hemoglobinu (tzv. chudokrevnost).

Informace o výrobci

Kimbo

Káva KIMBO je produktem významné italské společnosti "Café de Brasil". Tato společnost vznikla v roce 1963 v Neapoli a je již od počátku v rukou rodinného klanu Rubínů, který vytváří espreso nejvyšší kvality s důrazem na italskou tradici kvalitní kávy. Výrobce: Kimbo, S.P.A., Via Bernini 20, 80129 - Napoli italia

Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.

Napsat recenzi

Kimbo Espresso Bar Superior Blend  zrnková káva 1 kg

Kimbo Espresso Bar Superior Blend zrnková káva 1 kg

Kimbo Espresso Bar Superior Blend  zrnková káva 1 kg

"Nezaměnitelné aroma"

Vyvážená směs složená především z kávových zrn druhu Arabika, pro náročné milovníky kávy. Káva Kimbo Superior Blend z řady Espresso Bar pro přípravu espressa s nezaměnitelným aroma a zejména sladkou, jemnou a svůdnou chutí.

Dodání do 90 min

Expresní Messenger po Praze

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 3000 Kč

Odběrná místa

Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK

Milujeme kávu

A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let

Oficiální distributor

Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů