Kompatibilní KAPSLE s Nespresso®* kávovary. Bezkofeinová káva
Více informacíVýběr kávových zrn odrůdy Arabica ze Střední Ameriky, opírající se o intenzivní ovocné tóny s nádechem santalového dřeva drahých exotických asijských zrn původu Robusta, směs bohatá, s teplým pikantním aroma.
Vergnano Decaffeinato jsou kompatibilní kapsle pro Nespresso kávovary. Jedná se o značkové kapsle šetrné ke všem modelům těchto kávovarů. Obsahující vybrané směsi kávy pocházející ze zemí jako Costa Rica, Dominikánská Republika, či Brazílie.
Kapsle Caffé Vergnano jsou 100% kompatibilní s kávovary nespresso a nabízí optimální variaci 5 chutí.
Espresso ® 1882: Nová řada kapslí, které jsou plně kompatibilní s kávovary Citiz, Pixie, Essenza a Lattissima značky Nespresso®* pro domácí použití. Kapsle Espresso® 1882 jsou vyrobeny z biologicky rozložitelného plastu Biodé® .
Caffé Vergnano má již dlouholetou tradici na trhu a to od roku 1882, kdy Domenico Vergnano otevřel obchod s potravinářským zbožím v městečku Chieri u italského Torina. V obchodě se brzy začal zabývat prodejem a pražením kávy. Toto odhodlání bylo poháněné odvážnými rozhodnutími a zakoupením první kávové plantáže v Keni.
Od začátku se Vergnano orientovalo na výběr nejcennějších druhů káv, ty které jen rostou v jistých nadmořských výškách, ve zvláštních klimatech země bohaté na minerální soli, které jsou ve středozemních amerických zemích jako jsou Haiti, Salvador, Costa Rica, San Domingo, Guatemala a později také Kenya a Brazílie.
Sledování kvality ve skutečnosti začíná již před začátkem růstu rostliny a to používáním přírodního kompostu u kávových farem, které produkují pro Vergnano, protože to je jediná metoda, která povoluje kultivaci chutných zrnek kávy.
Káva bez kofeinu je káva, z které byl odstraněn kofein, resp. jeho koncentrace snížena asi o 97%. Doporučuje se namísto klasické kávy společně s meltou nebo jinými kávovinami bez kofeinu pro kardiaky a lidi trpící hypertenzí. Na světové spotřebě kávy se podílí asi 10%. K dostání je jak klasická mletá káva, tak i rozpustná. Jeden šálek (240 ml) bezkofeinové kávy obsahuje zhruba 2 - 12 mg kofeinu, šálek klasické kávy zhruba 100 mg a více. Výrobu kávy bez kofeinu patentoval Ludwig Roselius v roce 1905.
Evropský proces je nejčastější postup výroby kávy bez kofeinu. Spočívá v tom, že se ještě nepražená káva namáčí ve vodě a po rozevření zeleného zrna promývá v methylenchloridu. Ten absorbuje kofein. Nakonec se káva opět promyje ve vodě a znovu vysuší. Po tomto procesu zůstane káva aromatická a s dobrou chutí, pouze s drobnými náznaky chemické příchuti v chuťovém dozvuku.
Švýcarský vodní proces se obejde bez chemické reakce, ale výsledná káva je méně aromatická a má méně výraznou chuť. Káva je kompletně vylouhována v horké vodě a páře a výluh je filtrován filtry s aktivním uhlíkem. Po odstranění kofeinu z výluhu se v něm kávové boby opět namáčejí a jeho nasátím opět získávají své aroma a chuť. Po usušení se kávová zrna upraží. Nevýhodou tohoto procesu je, že kromě kofeinu odstraňuje také éterické oleje a aromata a káva je tak bez vůně a chuti. Pro tento proces je vhodnější arabica než robusta.
Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.
Dodání do 90 min
Expresní Messenger po Praze
Doprava zdarma
Při odběru zboží nad 2000 Kč
Odběrná místa
Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK
Milujeme kávu
A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let
Oficiální distributor
Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů
Chcete dostávat nejnovější slevy a novinky jako první?
Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte. |