Illy Zrnková káva 250g dark

Káva Illy má silnou intenzivní vůni. Je směsí devíti druhů kávy Arabica. Její chuť je vyvážená a dlouho po dopití šálku Vám zůstane na jazyku.

Více informací
Skladem
Tisk
Sdílet s přáteli
169 Kč s DPH

Káva má excelentní plnou chuť. Illy je známé svou pečlivostí a kvalitou při finalním balení kávy.  Pěna je vysoká, oříškově až tmavě hnědého odstínu s načervenalým odleskem a s nepatrnými šmouhami. 

 

Káva ILLY patří mezi vysoce kvalitní značku na trhu s kávou. Má silnou intenzivní vůni, hladce vyváženou chuť s nádechem tónů karamelu a čokolády. Káva illy je směsí devíti druhů kávy Arabica. Je skvělou volbou pro pravé italské espresso, které si vychutnají i opravdoví gurmáni. Připravíte z ní také i ty nejlepší kávové speciality.

 

Vůně Illy je silná a intensivní a zanechává dlouho pocit vnitřního naplnění a uspokojení. Jeho chuť je vyvážená a příjemný pocit zůstane i několik desítek minut po jeho vypití. Illy není nikdy vodové, je jako sametový krém. Díky nízkému obsahu kofeinu si můžete vychutnat i několik šálků Illy denně.

 

Společnost byla založena v roce 1933 Francescem Illy. Illycaffe produkuje a prodává celosvětově jedinečnou kávu prémiové kvality vyrobenou z devíti druhů arabik. Vyvážená kombinace nejlepších zrn z Jižní a Střední Ameriky, Indie a Afriky přináší výraznou illy chuť a aroma, konzistentní šálek za šálkem, kdekoliv na světě. Káva illy se v dnešní době prodává ve více než 140 zemích světa, na všech pěti kontinentech.

Illy je oblíbené v luxusních hotelech, restauracích, kavárnách, kancelářích i domácnostech. Illycaffe klade důraz na kávovou kulturu, udržitelnost a profesionalitu. Chcete-li se seznámit blíže s profilem společnosti a především jejími hodnotami.

 

 

Espresso

Espresso je kávový nápoj původem z Itálie. Jeho název pochází ze slov "rychle" a "tlak", protože espresso je vytvořeno během krátké doby protékáním vody pod tlakem.

Pravé italské espresso je ze 7 g pomleté kávy, která je protlačena vodou o tlaku 8-10 barů a teplotě 88-90 °C. Vytéká cca 25 sekund a obsahuje 30 ml tekutiny. Na hladině je pěna barvy lískového oříšku silná cca 1–2 mm, která je i v češtině známá pod názvem crema.

 

Tmavší barva pěny znamená příliš vysoký tlak daný např. velkým manuálním stlačením kávy ve filtru a výsledkem může být „přepálená“ chuť nápoje. Dodržení všech podmínek tlaků, teploty a času je důležité pro správnou extrakci. Často se chybuje v době přípravy a objemu nápoje. Správné espresso má pouze 20-30 ml tekutiny, což v hrníčku vypadá jako malé množství a často je snahou nechat kávu protékat déle, což vyústí ve špatnou chuť kávy.

Pro větší objem je možné kávu doplnit horkou vodou (americano - káva je zředěná nebo kávu připravit ze dvou až tří dávek (14 g resp. 21 g) do většího sítka. Káva je potom stejně silná, ale je jí více.

 

Káva dehydratuje, čili je vhodné servírovat ji společně se sklenicí čisté vody.

Káva vydrží opravdu čerstvá pouze několik dní max. týdnů. Pražená káva je tepelně opracovaný produkt. Obsahuje těkavé látky a oleje, které na vzduchu i v různých atmosférách žluknou. Většina prodávaných káv jsou již žluklé, vyčpělé kávy. Ať se jedná o obyčejné nejlevnější kávy typu robusta, tak i kávy renomovaných značek, na které lidi nenechají dopustit.

 

Při přípravě kávy je nejlépe umlít pouze tolik kávy, kolik se přímo spotřebuje – mletá káva si nedokáže dlouho držet své aroma, které rychle ztrácí (asi do 15 minut po umletí).

 

Orientační hrubost mletí:

velmi jemné - arabská káva (Džezva)

jemné - český turek

střední - Espresso, domácí espresso,

Moka hrubé mletí - kafetiér, filtrovaná káva

 

 

 

Informace o výrobci

Illy

V čem spočívá jedinečnost kávy illy? Káva Illy * směs devíti druhů kávy Arabica * nízký obsah kofeinu * zrna jsou tříděna elektronicky * baleno pomocí tzv: „presurizace“ Via delle Industrie 4 /A-10, 23014 Andalo Valtellino (SO) Výrobce: Illy Caffé S.P.A, Via Flavia 110, 34147 Trieste - Italia

Tento produkt zatím nikdo nekomentoval.

Napsat recenzi

Illy Zrnková káva 250g dark

Illy Zrnková káva 250g dark

Káva Illy má silnou intenzivní vůni. Je směsí devíti druhů kávy Arabica. Její chuť je vyvážená a dlouho po dopití šálku Vám zůstane na jazyku.

Dodání do 90 min

Expresní Messenger po Praze

Doprava zdarma

Při odběru zboží nad 3000 Kč

Odběrná místa

Naše kamenná prodejna a 400+ výdejních míst po celé ČR a SK

Milujeme kávu

A to jako rodinná firma s tradicí již 25 let

Oficiální distributor

Nabízíme všechny světové značky kávy a kávovarů